Tedesco na overwinning Rode Duivels in Duitsland: “Na half uur kon het 0-4 staan”

Tedesco na overwinning Rode Duivels in Duitsland: “Na half uur kon het 0-4 staan”

29-03-2023 11:00
4

Domenico Tedesco is ongetwijfeld een tevreden man na zijn eerste twee wedstrijden als bondscoach van de nationale ploeg. De Rode Duivels wonnen gisteren met 2-3 in Duitsland. De bondscoach reageert na de wedstrijd. 

"Als we altijd met dezelfde intensiteit spelen, dan kan er veel gebeuren”, opent Tedesco. De Rode Duivels begonnen vurig aan de eerste helft in Keulen. De coach genoot dan ook volop van het eerste half uur.  "We wilden sterk beginnen, Duitsland verrassen, vanaf de eerste minuten, met een sterke druk. Dat lukte, maar we konden ook goed counteren”, merkte Tedesco op, geciteerd door DH Sport. “We vonden steeds de vrije man. Het enige jammere van dit eerste half uur is dat we de wedstrijd hadden kunnen afmaken en met 3 of 4-0 hadden kunnen leiden.”

De laatste paar minuten van de tweede helft waren echter bibberen. Na het laatste fluitsignaal was de coach dan ook opgelucht dat hij zijn Duivels twee wedstrijden met een overwinning heeft zien afsluiten. Tedesco werd door Amadou Onana teruggeroepen om de fans te begroeten. De nieuwe coach heeft al punten gescoord.

“Ik ben blij om het enthousiasme van en rond de ploeg te zien," zei hij. “Ik moet deze twee wedstrijden nog analyseren, maar mijn conclusie zou zijn: als we altijd dezelfde intensiteit aan de dag leggen en goed zijn in balbezit, kunnen we slagen."