Bondscoach Broos loodst Zuid-Afrika naar Afrika Cup of Nations

Bondscoach Broos loodst Zuid-Afrika naar Afrika Cup of Nations

29-03-2023 09:00 Laatste update: 09:42
3

Trainer Hugo Broos gaat met Zuid-Afrika naar de Africa Cup of Nations 2023 (AFCON). Bafana Bafana versloeg Liberia tijdens de kwalificatie voor de Afrika Cup (1-2). Dat betekent dat Broos niet 'vermoord' wordt. Dat meldt de Africa Cup of Nations via de officiële kanalen.

"Ik zei dat mensen me zouden moeten vermoorden als we niet naar de AFCON gaan en nu we het gehaald hebben, zouden ze me moeten vermoorden als we de groepsfasen van het toernooi niet doorlopen", vertelde Broos over de consequenties van het niet plaatsen voor de Afrika Cup.

"Dit is een land dat normaal gesproken op elke AFCON zou moeten staan ​​en ik begreep niet waarom we ons de afgelopen jaren niet konden kwalificeren. Deze overwinning was belangrijk voor ons omdat we een nieuw team hebben met jonge spelers en het is ons gelukt. We kunnen de komende 10 maanden alleen maar vooruitgang boeken met een goede voorbereiding tegen tegenstanders van wie we iets kunnen leren", aldus Broos over de verwachtingen en voorbereidingen in aanloop naar het prestigieuze Afrikaanse toernooi voor landen.

Broos werd in 2021 trainer van Zuid-Afrika. Ook was de trainer actief bij een ander Afrikaans land, namelijk Kameroen in 2016 en 2017. Verder was Broos actief als trainer bij KV Oostende, RSC Anderlecht, Zulte Waregem, KRC Genk en Club Brugge.