Bayern-duo aangeslagen na ontslag Nagelsmann: Buitengewoon moeilijk

Bayern-duo aangeslagen na ontslag Nagelsmann: "Buitengewoon moeilijk"

26-03-2023 12:19
1

Joshua Kimmich en Leon Goretzka hebben gereageerd op het ontslag van Julian Nagelsmann bij Bayern München. Eerstgenoemde merkt dat Bayern 'moet dealen' met het feit dat zaken op zo'n koude manier lopen in de voetballerij, terwijl Goretzka toegeeft dat hij het zwaar heeft met de exit.

Na afloop van Duitsland - Peru (2-0) krijgen Kimmich en Goretzka vragen over Nagelsmann. De coach werd vrijdag op straat gezet. "Een trainerswissel is altijd teleurstellend, omdat het betekent dat wij het als spelers verpest hebben", zegt Kimmich tegen de ZDF. "We hebben niet constant gepresteerd en niet genoeg goede resultaten behaald. Als we dat wel hadden gedaan, was Nagelsmann niet ontslagen."

"Zo gaat het in deze wereld: er is weinig liefde", gaat Kimmich verder, die tegen Peru de aanvoerdersband droeg bij Duitsland. "We moeten daar mee om leren gaan en leren leven met deze beslissing."

Goretzka is aangeslagen door het ontslag van Nagelsmann, zo geeft hij toe. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de afgelopen dagen me niet hebben beïnvloed. Het was buitengewoon moeilijk. We hadden als spelers een erg hechte band met Julian. Ik heb hem waarschijnlijk meer gezien dan mijn eigen familie. Het was een schok."