Oyen viert comeback bij KRC Genk en ziet Limburgers winnen van Beerschot

Oyen viert comeback bij KRC Genk en ziet Limburgers winnen van Beerschot

24-03-2023 20:34

KRC Genk zat tijdens de interlandbreak niet stil en heeft daarvan gebruik gemaakt door een oefenpartij te organiseren tegen K. Beerschot V.A. Die wedstrijd werd met 3-1 gewonnen, maar het beste nieuws kwam van Luca Oyen.

De beloftevolle Oyen scheurde in de openingswedstrijd van dit seizoen zijn kruisbanden en was zo'n acht maanden buiten de roulatie, maar kon vrijdag dan toch zijn comeback vieren. Oyen kreeg meteen een basisplek en mocht een volledige helft meespelen tegen Beerschot, meldt Genk via de officiële kanalen.

Oyen zag na drie minuten voetballen zijn ploegmaat Yira Sor de score ook al openen. Die score bleef tot de rust staan, waarna Genk in de tweede helft de score verder kon uitbreiden. Beniangba en Yayi Mpie (die Oyen had vervangen) maakten er net voor het uur nog 2-0 en 3-0 van. Een kwartier voor tijd wist Beerschot via Thorisson nog tegen te prikken: 3-1.

Opstelling van Genk: Chambaere, Sadick, Castro, Toma, Sor, Oyen (’46 Yayi Mpie), Galarza (’69 Bangoura), Dierckx, Et Taïbi, Rommens, Beniangba (’69 Arabaci)