LIVE-discussie: Belgische beloften rusten met gelijkspel tegen Tsjechië

LIVE-discussie: Belgische beloften rusten met gelijkspel tegen Tsjechië

24-03-2023 17:44 Laatste update: 19:04
2

Ook voor de Belgische beloften staan er dezer dagen twee duels op het programma, zij het dat het twee maal om een oefenpot gaat. In het Spaanse Pinatar probeert Jacky Mathijssen zijn manschappen klaar te stomen voor het grote werk. Eerste tegenstander: Tsjechië.

Het is rust, Tsjechië en België houden elkaar in balans. De ploegen gaan rusten met een doelpuntloze 0-0

In de Pinatar Arena in het gelijknamige Pinatar gaat om 18u het oefenduel tussen de Belgische U21 en hun Tsjechische leeftijdsgenoten van start. Intussen is de opstelling van onze beloften bekend geraakt. Mathijssen lijkt uit te gaan van een 4-4-2, met aanvoerder Aster Vranckx en Augsburg-revelatie Arne Engels op het middenveld. Maarten Vandevoordt (KRC Genk) verdedigt het doel, terwijl Anthony Descotte (Sporting Charleroi) en Kyan Vaesen (KVC Westerlo) voor de doelpunten moeten zorgen.

Mathijssen maakt zo enkele opvallende keuzes. Onder meer Maxim De Cuyper begint op de bank. De linksback van Westerlo werd nochtans lange tijd genoemd om zelfs opgeroepen te worden voor de hoofdmacht. Ook jongens als Eliot Matazo (AS Monaco), Nicolas Raskin (Rangers) en Yorbe Vertessen (Union Saint-Gilloise) verschijnen niet aan de aftrap. Maandag werken de beloften nog een tweede oefenpartij af. Dan is Japan de tegenstrever..