Buffon heeft spijt na PSG: 'Ik heb daar de mooiste tijd van mijn leven gehad'

Buffon heeft spijt na PSG: 'Ik heb daar de mooiste tijd van mijn leven gehad'

22-03-2023 12:35
1

Gianluigi Buffon vertrok in de zomer van 2019 na twee jaar bij Paris Saint-Germain, maar de 45-jarige goalie heeft daar nu spijt van. Buffon wilde geen tweede keeper worden, maar heeft naar eigen zeggen 'de mooiste tijd van zijn leven' gehad in Parijs.

Op 41-jarige leeftijd koos Buffon ervoor om weer terug te keren bij Juventus, nadat hij De Oude Dame twee jaar eerder had verruild voor PSG. "In Parijs zeiden ze dat ik geen basisspeler zou zijn in de Champions League. Aréola (nu tweede keeper bij West Ham United, red.) gaat spelen. Ik vond dat niet terecht", zegt hij op het YouTube-kanaal van Christian Vieri.

Buffon voelde geen respect meer en besloot terug te gaan naar Juve, waar hij alsnog tweede doelman werd. "Ik heb bij PSG de mooiste tijd van mijn leven gehad. Na twee maanden voelde ik me helemaal thuis. Ik sprak Frans en sprak met allerlei mensen op de straat. En als ik een vrije dag had, pakte ik een Uber en ging ik in mijn eentje naar het museum. Het was de mooiste ervaring van mijn leven. Zelfs vandaag de dag vragen mijn kinderen nog waarom we uit Parijs zijn vertrokken."

Inmiddels staat Buffon onder de lat bij zijn jeugdliefde Parma, in de Serie B. Buffon heeft bij Parma een Belgische ploegmaat Elias Cobbaut, Cobbaut kwam over van RSC Anderlecht. Buffon werd twee maanden geleden al 45 jaar oud, maar staat nog steeds regelmatig in de basis.