Rodrigo over geen Witsel bij Rode Duivels: “Er is niet echt harde kritiek op hem”

Rodrigo over geen Witsel bij Rode Duivels: “Er is niet echt harde kritiek op hem”

22 maart - 10:25 Laatste update: 12:14
8

Axel Witsel kreeg geen uitnodiging van Domenico Tedesco, dit kwam niet doordat de speler bedankte voor de selectie zoals Eden Hazard en Toby Alderweireld, maar omdat hij niet gekozen werd door bondscoach Tedesco. Tijdens het praatprogramma La Tribune kwam de vraag naar boven waarom Witsel weinig speeltijd krijgt bij Atlético Madrid.

Het niet-selecteren van Witsel wordt gelinkt aan zijn beperkte speeltijd bij Atlético Madrid. De 34-jarige verdedigende middenvelder wordt maar zelden gebruikt door zijn hoofdtrainer Diego Simeone bij Atlético Madrid. “Er is niet echt harde kritiek op hem, maar Atletico speelt beter zonder hem. Zodra Simeone een winnende formule vindt, vindt hij het moeilijk om zonder hem te doen”, citeert RTBF journaliste Tracy Rodrigo.

Een andere reden die wordt gegeven waarom Witsel weinig speeltijd krijgt bij Atlético Madrid is zijn positie. “De opmerkingen die we over hem kunnen horen, zijn dat hij beter is geweest in de centrale verdediging, terwijl we hem meer op het middenveld nodig zullen hebben”, vertelt Rodrigo.

Witsel zijn ploegmaat Yannick Carrasco is wel opgenomen in de selectie van de Rode Duivels. Onze landgenoten staan nu met Atlético Madrid op de derde plaats in La Liga. Stadgenoot Real Madrid heeft vijf punten meer en staat op de tweede plaats, FC Barcelona is de koploper met zeventien punten meer.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s