Tedesco bezocht De Bruyne in Manchester: Maar toen was ik ziek, kwam voor niks''

Tedesco bezocht De Bruyne in Manchester: "Maar toen was ik ziek, kwam voor niks''

22-03-2023 07:20 Laatste update: 09:54
2

Kevin De Bruyne is de nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels. Domenico Tedesco bezocht de opvolger van Eden Hazard in Manchester. De Manchester City-middenvelder en de trainer bespraken ideeën voor zover dat voor de toen zieke De Bruyne mogelijk was

"Hij heeft me bezocht in Manchester, maar toen was ik ziek", vertelde De Bruyne met een lach tijdens een interview met Het Laatste Nieuws.

"Ik heb hem dus niet gezien, eigenlijk is hij voor niets naar daar gekomen", zei de Rode Duivel over de voor niks naar Engeland gekomen kersverse bondscoach, maar naderhand toch tevreden werd gesteld met een zoom-gesprek.

"Hij heeft uiteraard zijn eigen spelideeën, maar met die info krijgt hij toch een beter zicht op onze manier van werken voordien", vertelde De Bruyne die maandag als nieuwe aanvoerder visies en inzichten deelde met de nieuwe trainer van de Rode Duivels.

"Over zaken als een driemans- of viermansdefensie hebben we het nog niet gehad", aldus De Bruyne die liet weten dat er ook nog belangrijke zaken met betrekking tot de speelwijze niet zijn besloten in aanloop naar de match met Zweden.

Vrijdagavond maken de Rode Duivels hun opwachting tegen Zweden in Göteborg voor de EK-Kwalificatie. Dat wordt dan ook meteen de eerste wedstrijd voor bondscoach Domenico Tedesco, die weinig aanlooptijd kreeg en meteen een belangrijke match tegemoet treedt.