Club en Cercle Brugge vinden akkoord en mogen in Jan Breydelstadion blijven

Club en Cercle Brugge vinden akkoord en mogen in Jan Breydelstadion blijven

21 maart - 07:00
45

VRT meldt dat Club Brugge en Cercle Brugge een akkoord hebben gevonden met het stadsbestuur van Brugge over het Jan Breydelstadion. Beide clubs mogen zo lang in het stadion spelen tot het nodig is.

Club Brugge wil al een tijdje een nieuw voetbalstadion bouwen, maar vorige maand heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen de omgevingsvergunning vernietigd. Er is momenteel aldus geen duidelijkheid over de nieuwe voetbaltempel en het contract met he Jan Breydelstadion loopt dit jaar in juni af.

Nu is er een akkoord gekomen zodat zowel Club als Cercle in het Jan Breydel kunnen blijven. "We hadden het liever niet gedaan, want we verkiezen uiteraard een nieuw stadion, maar na de uitspraak van Raad voor Vergunningsbetwistingen moeten we ook vooruit kijken", zegt Franky Demon (CD&V), schepen van Sport.

Er is geen einddatum in het contract opgenomen. "De overeenkomst eindigt op het moment van de effectieve ingebruikname van het stadion door Club Brugge en eventueel door Cercle Brugge, indien Cercle nog niet over een nieuw eigen stadion zou beschikken. De nieuwe overeenkomst garandeert dus dat beide ploegen de komende seizoenen in het Jan Breydelstadion kunnen blijven voetballen, zolang dat nodig is”, aldus Demon.

Er zal binnenkort nog een veiligheidscontrole plaatsvinden. "Op het vlak van veiligheid zijn er vooralsnog geen structurele problemen, maar de licentievoorwaarden en de vereisten voor bijvoorbeeld Europees voetbal worden elk jaar scherper. Naar de toekomst toe is dat zeker een reële bezorgdheid”, besluit Demon.