Cuypers geeft Orban aai over de bol: Hij is er niet vies van om bal af te geven

Cuypers geeft Orban aai over de bol: "Hij is er niet vies van om bal af te geven"

20 maart - 22:52
1

KAA Gent beschikt plots misschien wel over het meest klinische spitsenduo van de Jupiler Pro League. Alles wat Emmanuel Gift Orban aanraakt, verandert in goud, waardoor een mens haast zou vergeten dat ook Hugo Cuypers er al zestien competitietreffers heeft inliggen. Onze landgenoot ziet zijn samenwerking met Orban steeds beter lopen.

Cuypers was tegen KAS Eupen (3-0) van waarde door de ban vlak voor rust te breken. Dat zestiende doelpunt kwam er na een goede steekpass van ... Orban. Zijn Nigeriaanse spitsbroeder kreeg de voorbije weken vaak te horen dat hij vanuit alle hoeken op doel schiet, maar Cuypers weerlegt dat enigszins. "Hij is er niet vies van om de bal af te geven als hij iets minder gepositioneerd staat. Ook in die rol is hij belangrijk", klinkt het op de Gent-website.

Van enige concurrentieslag tussen beide spitsen is dus geen sprake. Integendeel, benadrukt Cuypyers: ze maken elkaar net beter. "Ja, want ook buiten de doelpunten wegen wij ook op een verdediging met onze power en diepgang", geeft hij aan. Als de aanvallers dat niveau kunnen vasthouden, zit er nog veel moois aan te komen voor De Buffalo's, aldus Cuypers.

De hele ploeg draait momenteel op volle toeren. Sinds vorig weekend is Gent ook voorbij Club Brugge gewipt naar de vierde plek, de laatste die recht geeft op deelname aan de Champions' Play-Off. Cuypers wil die koste wat kost vasthouden. "Sowieso, we hebben alles in eigen handen. Als we er op het einde van de rit niet bij zijn, moeten we enkel naar onszelf kijken. Ons geloof is groot."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s