Vanzeir na eerste MLS-doelpunt: Het soort moment waar je altijd op wacht

Vanzeir na eerste MLS-doelpunt: "Het soort moment waar je altijd op wacht"

19 maart - 18:29
3

Dante Vanzeir scoorde in zijn derde partij voor de New York Red Bulls. De voormalige spits van Union Saint-Gilloise heeft zijn sporen al verdiend in de VS. De 24-jarige lijkt zich al in zijn nopjes te voelen in de MLS. 

“Het is geweldig”, klinkt het bij Vanzeir in een gesprek met de media van de New York Red Bulls. “Het is het soort moment waar je altijd op wacht. Ik voelde veel emotie. Ik genoot gewoon van het moment door het doelpunt te vieren”, geeft de voormalige spits van Union aan. Hij vertelt verder geen druk te voelen. Net omdat hij nieuw is in de club en de competitie voelt hij zich redelijk vrij. “Maar een doelpunt geeft zeker meer vertrouwen", nuanceert Vanzeir.

“Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de NY Red Bulls, die het MLS-kampioenschap begonnen met een nederlaag en vervolgens twee gelijke spelen. "Thuis drie punten pakken is voor mij nog steeds het belangrijkste. We hadden het nodig," vervolgde hij.

Maar nu Vanzeir in vorm is, gaat zijn coach Struber ongetwijfeld gretig van de spits gebruik maken. "Hij leidt sommige spelers in verschillende richtingen, hij heeft een goede mobiliteit en aan het eind van de dag weet hij in welke positie hij kan komen om te scoren," zei de New Yorkse coach enthousiast.