Antwerp profiteert tegen Charleroi niet van puntenverlies Club Brugge en KRC Genk

Antwerp profiteert tegen Charleroi niet van puntenverlies Club Brugge en KRC Genk

19 maart - 15:23
66

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd om een driepunter te pakken tegen Sporting Charleroi. Het kreeg meer dan genoeg kansen tegen de Carolo's, maar wist die niet af te maken. Het werd 0-1.

Na het puntenverlies van zowel KRC Genk als Club Brugge kon Royal Antwerp FC een uitstekende zaak doen in het klassement. Het zat echter nog steeds met blessurezorgen en kon naast de geblesseerde Toby Alderweireld ook geen beroep doen op Vincent Janssen.

De eerste kleine kansen waren desondanks toch voor Antwerp, maar het waren de bezoekers die na nog geen kwartier voetballen konden vieren. Een vrije trap van Charleroi kwam tot bij Club Brugge-huurling Youssouph Badji, die vrij kon binnenkoppen en er 0-1 van maken.

Antwerp had wel het merendeel van het balbezit en ook de beste – maar weinige – mogelijkheden. De grootste kansen was uiteindelijk voor Arbnor Muja. Hij plaatste zijn poging naast.

Ook in de tweede helft bleef Antwerp gretig zoeken naar die gelijkmaker en werd het steeds gevaarlijker. Kansen voor Ekkelenkamp, Balikwisha en Muja, maar geen doelpunt. Een doelpunt leek er maar niet te gaan komen, al kreeg The Great Old het na een uur voetballen wel wat makkelijker na een tweede gele en dus rode kaart voor Charleroi-speler Damien Marcq.

De belegering van The Great Old bleef maar duren. Meer dan kansen genoeg, maar doelpunten kwamen er maar niet. Een Charleroi-voet of een sterk keepende Koffi verhinderen een treffer voor de thuisploeg, dat stilaan toch een treffer verdiende.

Van Bommel pakte in het slot nog uit met een verrassende zet en gooide De Laet, die in Australië nog in de spits speelde, diep in de punt bij The Great Old. De gelegenheidsspits kon echter ook niet voor dat doelpunt zorgen. Het bleef 0-1.