KV Mechelen reageert op uitspraak ongeregeldheden Charleroi: ‘Intern bespreken’

KV Mechelen reageert op uitspraak ongeregeldheden Charleroi: ‘Intern bespreken’

17-03-2023 13:55 Laatste update: 16:06
19

Op 12 november werd de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en KV Mechelen stopgezet na wangedrag van de thuissupporters. Het stond toen 1-0. Het leek een forfaitnederlaag te gaan worden, maar Het Nieuwsblad meldt dat de match moet worden herspeeld.

Vanaf minuut 1 zal de wedstrijd achter gesloten deuren opnieuw worden gespeeld, dat besliste de Disciplinaire Raad. Charleroi moet wel een boete van 10.000 euro betalen en een bijkomende wedstrijd zonder fans spelen. Het is nog maar de vraag of KV Mechelen hiermee akkoord zal gaan.

Bij een 1-0 voorsprong gingen de supporters van Charleroi in minuut 67 een derde keer over de schreef. De wedstrijd werd definitief gestaakt en een forfaitnederlaag leek in de maak. KV Mechelen vindt nu dat het bondsreglement niet is toegepast.

Update: KV Mechelen heeft het nieuws bevestigd dat het Disciplinaire Comité heeft beslist om de wedstrijd tegen Charleroi te laten herspelen. ‘Wij nemen met verbazing kennis van de uitspraak van de disciplinaire commissie voor het profvoetbal over de stopgezette wedstrijd Sporting Charleroi - KV Mechelen. De club zal deze beslissing intern bespreken en komt begin volgende week met een statement’, klinkt het.