Tedesco luisterde naar zijn gevoel bij de Rode Duivels: “Alles moet juist zijn”

Tedesco luisterde naar zijn gevoel bij de Rode Duivels: “Alles moet juist zijn”

13-03-2023 13:55
1

Domenico Tedesco, de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels, kreeg meerdere lucratieve aanbiedingen maar koos toch voor een avontuur bij de Rode Duivels. Tedesco vertelt dat de eerdere aanbiedingen de trainer niet het juiste gevoel gaven.

Tedesco werd in september 2022 ontslagen bij RB Leipzig en zat sindsdien zonder werkgever. De lucratieve aanbiedingen kwamen vooral vanuit Duitsland maar deze gaven Tedesco niet het juiste gevoel. “Er was interesse en er werd gepraat, maar alles moet juist zijn”, vertelt Tedesco aan het Duitse Kicker. 

Tedesco koos voor de Rode Duivels, aan hem nu de taak om de Rode Duivels weer terug op de rails te krijgen. Na het teleurstellende WK in Qatar hebben de Rode Duivels wat goed te maken. “We moeten voor een herstart zorgen na de teleurstelling in Qatar”, vertelt Tedesco.

Tedesco is overtuigd dat hij een sterke selectie heeft en dat België een waar voetballand is. “Ik beschik in België over een team met individueel sterke spelers die zowat overal in Europa aan de slag zijn. Bovendien is het een voetbalgek land”, vertelt Tedesco.

Voor Tedesco is dit zijn eerste job als bondscoach, Tedesco zal de leiding hebben over een aantal flinke voetbalnamen zoals Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois en Romelu Lukaku. Tedesco geeft aan dat het hem niet zo veel uitmaakt hoe de spelers heten. “Voor mij zijn dat op de eerste plaats belangrijke mensen, met wie ik zal samenwerken op een open, faire en respectvolle manier”, besluit Tedesco.