Barcelona ontsnapt wonderbaarlijk en behoudt voorsprong op Real Madrid

Barcelona ontsnapt wonderbaarlijk en behoudt voorsprong op Real Madrid

12-03-2023 23:42

FC Barcelona is zondagavond op miraculeuze wijze ontsnapt aan puntenverlies bij Athletic Bilbao. In de blessuretijd leken de Basken op gelijke hoogte te komen, maar de VAR redde de Catalanen.

Barça swingde andermaal niet in La Liga, maar maakte in Bilbao wel weer een oerdegelijke indruk. Toch werd de thuisploeg zo nu en dan gevaarlijk. Raul Garcia kreeg de grootste kans, maar hij kopte de bal uit een corner hoog over. Barcelona domineerde alleen qua balbezit en had last van het fysieke spel van Bilbao.

Net voor rust was het alsnog raak voor de koploper van Spanje. Raphinha maakte het verschil met een fraaie treffer, waardoor Barcelona met een voorsprong aan de tweede helft kon begonnen. Daarin kreeg Barça de smaak te pakken. Robert Lewandowski kreeg een enorme kans, maar vergat de trekker over te halen.

In de laatste twintig minuten ontketende Bilbao een slotoffensief. Met succes, zo leek het, want de Basken kregen grote kansen via Alex Berenguer, Nico Williams, Iñaki Williams en invaller Iker Muniain. Doelman Marc-Andre Ter Stegen, bezig aan een ijzersterk seizoen, hield echter zijn doel schoon. 

De Bilbao-goal viel in de blessuretijd alsnog. Williams verraste alles en iedereen met een doelpunt uit een vlijmscherpe counter. De VAR greep echter in, waardoor Barcelona opgelucht kon ademhalen en de kraker als de winnende ploeg afsloot. Door de overwinning behoudt Barcelona een voorsprong van negen punten op achtervolger Real Madrid.