Openda maakt hattrick in vier (!) minuten: Voelt als een bevrijding

Openda maakt hattrick in vier (!) minuten: "Voelt als een bevrijding"

12-03-2023 20:00 Laatste update: 20:46
2

Loïs Openda heeft een record beet. Hij scoorde tegen Clermont een hattrick in amper vier minuten, de snelste hattrick ooit in de Ligue 1. Hij sluit zo een droge periode af. 

Openda had al elf wedstrijden op rij niet gescoord voor RC Lens. "Het was inderdaad nogal een moeilijke periode voor mij", vertelde hij op de Franse tv. "Dit voelt aan als een bevrijding. Drie keer scoren na zo'n lange tijd zonder goals, dat is fantastisch. Dit geeft echt vertrouwen. Nu mag ik niet op mijn lauweren rusten, ik moet gewoon doorgaan en blijven scoren."

Ook zijn coach Franck Haise zag het natuurlijk graag gebeuren. "Het is voor een spits altijd lastig om zo veel wedstrijden na elkaar niet te scoren, maar als je blijft werken voor het team dan weet je dat de goals vroeg of laat weer volgen. Ik weet dat Loïs het in zich heeft om goals te maken en ik voelde de laatste weken op training al dat hij er dicht bij was."

De timing van Openda kan overigens niet beter. Komende vrijdag maakt bondscoach Domenico Tedesco zijn eerste selectie van de Rode Duivels bekend.