Spileers (18) overtuigt bij Club Brugge: De opluchting is heel groot

Spileers (18) overtuigt bij Club Brugge: "De opluchting is heel groot"

12-03-2023 16:33
5

Rik De Mil deed in de partij tegen Standard plots een beroep op de jonge Jorne Spileers, die vol aan de bak moest bij Club Brugge. De achttienjarige verdediger kon ook overtuigen én hield de nul, tot groot jolijt van hemzelf.

Onder Scott Parker kreeg Spileers geen kansen, maar met De Mil als nieuwe trainer stond het jeugdproduct van Club Brugge wel meteen in de basis. Hij verving de geschorste Brandon Mechele en wist ook te overtuigen. "Ik denk dat het wel vlot gegaan is", geeft Spileers aan bij Eleven Sports.

"Ik ben blij met mijn prestatie", gaat Spileers verder. "Ik wist dat de coach vertrouwen heeft in mij en dat ik mijn kans zou krijgen, ook door de schorsing van Mechele", aldus het jeugdproduct van Club Brugge.

Met Spileers in de basis wist Club Brugge ook een belangrijke 2-0 zege te boeken tegen concurrent Standard. "De opluchting is groot, want het zijn zware weken geweest", weet Spileers. "We hebben nu een goed gesprek gehad met Rik en staan nu sterker als groep. Ik hoop dat ik nu gelanceerd ben. Ik laat het op mij afkomen, even hiervan bekomen", besluit de verdediger.