Na maanden blessureleed is Cobbaut (ex-Anderlecht) terug bij Parma

Na maanden blessureleed is Cobbaut (ex-Anderlecht) terug bij Parma

12-03-2023 15:40 Laatste update: 15:56

Na zijn definitieve transfer van RSC Anderlecht naar Parma heeft Elias Cobbaut nog niet veel plezier kunnen beleven. De verdediger kent voorlopig een rotseizoen in Italië, maar er lijkt nu toch beterschap merkbaar te zijn.

De verdediger was door een knieblessure maanden out en moest dan ook lange tijd revalideren. Hij speelde zijn eerste minuten dit jaar slechts begin maart tegen Reggina, waar hij 45 minuten op het veld stond. "Terug op het veld komen was een onbeschrijfelijk gevoel", geeft Cobbaut aan bij Tuttob.

"Gedurende de periode van acht maanden dat ik geblesseerd was, heb ik hard gewerkt om weer op de best mogelijke manier te komen. Het is een lang proces geweest, maar ik ben blij dat ik eindelijk weer het veld op kon en deel heb uitgemaakt van de belangrijke overwinning in Reggina", aldus Cobbaut.

De komende weken krijgt Cobbaut nu de kans om zich helemaal in de basis te werken bij Parma. De Italiaanse ploeg knokt nog volop mee om een plekje in de Play-Offs voor promotie af te dwingen en staat momenteel op een zevende plek in de stand.