Club Brugge-pion Meijer nog niet bij Oranje: Verdient hij het niet meer?

Club Brugge-pion Meijer nog niet bij Oranje: "Verdient hij het niet meer?"

11 maart - 21:27
2

Ronald Koeman maakte recent zijn voorselectie van Oranje bekend en riep onder andere Vincent Janssen (Royal Antwerp FC), Bart Verbruggen (RSC Anderlecht) en Noa Lang (Club Brugge) op. In de 37-koppige spelerslijst was er echter geen plekje voor Bjorn Meijer, wat men toch verrassend vindt in zijn thuisland.

Bij ESPN gaf de Nederlandse analist Kees Kwakman dat hij toch verbaasd was dat Meijer zelfs geen plekje in de voorselectie van Oranje kreeg. "Meijer is een heel seizoen basisspeler in de competitie en Champions League. Dan zou je eigenlijk zeggen: verdient hij het niet meer dan Hartman", vraagt hij zich af bij Voetbalpraat.

Koeman gaf de 21-jarige Quilindschy Hartman wel een plekje in de voorselectie, maar de jonge linksachter is pas sinds januari titularis bij Feyenoord. "Wij hebben altijd het gevoel dat spelers uit de Eredivisie toch wel groot gemaakt worden in vergelijking met spelers in het buitenland. Maar je mag toch aannemen dat ze iedereen scouten", aldus Kwakman.

Meijer werd afgelopen zomer door Club Brugge in huis gehaald en speelde zich al snel in de basis. Hij speelde dit seizoen 36 partijen voor Club Brugge, waarin hij goed was voor drie doelpunten en vijf assists. Ter vergelijking, zijn concurrent Hartman zit dit seizoen aan 21 partijen, waarin hij goed was voor één doelpunt en twee assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s