Keeperstrainer Lemmens mag niet verder bij Rode Duivels: “Gebrek aan respect”

Keeperstrainer Lemmens mag niet verder bij Rode Duivels: “Gebrek aan respect”

10-03-2023 18:40
13

Erwin Lemmens is na tien jaar niet meer de keeperstrainer van de Rode Duivels. Lemmens komt niet voor in de plannen van Domenico Tedesco. De keeperstrainer reageert teleurgesteld op dit nieuws.

De nu voormalige doelmannentrainer is teleurgesteld dat hij werd bedankt voor bewezen diensten en vindt vooral de manier waarop de samenwerking ten einde werd gebracht niet netjes. Lemmens werd via de telefoon op de hoogte gebracht van zijn vertrek door Peter Bossaert, de CEO van de KBVB. “Er wordt een nieuw hoofdstuk geschreven bij de Duivels en alles uit het verleden lijkt vergeten. Dat vind ik een gebrek aan respect”, vertelt Lemmens aan Sporza.

Lemmens heeft helemaal niet gesproken met Tedesco en heeft op die manier eigenlijk niet een kans gehad om zijn verhaal te doen. Lemmens vindt het bijzonder dat er op deze manier zo maar mensen worden vervangen.

Lemmens benadrukt ook de goede band die hij altijd heeft onderhouden met Thibaut Courtois. Volgens Lemmens wilde Courtois dat hij aan zou blijven en dit had Courtois ook verteld aan Tedesco. "Ik ken hem vanbinnen en vanbuiten, en hij mij ook. Hij heeft aan de trainer aangegeven dat ik een belangrijke persoon in het verhaal was”, vertelt Lemmens. Toch was dit niet voldoende om Tedesco op andere gedachten te brengen.