Hendrikx (ex-Genk): ''Ik zie wel een parallel tussen Genk en Union''

Hendrikx (ex-Genk): ''Ik zie wel een parallel tussen Genk en Union''

09-03-2023 17:15
2

Zondag is het zover. De Jupiler Pro League-topper tussen KRC Genk en Royale Union Saint Gilloise staat dan op het programma. Analist Marc Hendrikx (ex-Genk) ziet gelijkenissen tussen de twee clubs door de opmars die Union maakt.

''Union heeft tot nader order nog geen prijs. Maar ik zie wel een parallel'', zei Hendrikx tegen Het Belang van Limburg. Hendrikx benadrukte dat Union nog niet is waar Genk is, maar wel op de goede weg is.

''Wij toen, zij nu, het is de strijd van de underdog tegen de gevestigde elite, van een club met een beperkt budget tegen clubs met veel meer financiële slagkracht'', vertelde Hendrikx die de positie waarin Union nu zit herkenbaar vindt door de positie waar Genk zich ooit in bevond.

''Daarmee win je de sympathie van heel voetbalminnend België en ga je als speler boven jezelf uitstijgen'', aldus Hendrikx die de magie van het zijn van de underdog erkent en ook benoemt dat de rivaliteit met RSC Anderlecht nog eens iets extra's geeft.

KRC Genk promoveerde in het seizoen van 1997-1998 naar het hoogste niveau en wist meteen de titel te pakken. Dat lijkt een beetje op het sprookje dat Union nu beleeft. Niemand had een aantal jaar geleden durven dromen dat Union zo hoog zou staan in de Jupiler Pro League en op Europees toneel zou spelen.