Robben als rolmodel voor Sané en Gnarby: ''Hij werkte elke dag als een gek''

Robben als rolmodel voor Sané en Gnarby: ''Hij werkte elke dag als een gek''

08-03-2023 14:45

Leroy Sané en Serge Gnabry verkeren niet in hun beste vorm en zijn bij Bayern München het mikpunt van kritiek. Franck Ribéry, voormalig speler van Der Rekordmeister, steunt het tweetal en wijst naar Arjen Robben

Sané en Gnabry komen de voorbije periode niet verder dan invalbeurten. Dat eerstegenoemde onlangs te laat op de training verscheen en laatstgenoemde bij de Fashion Week in Parijs aanwezig was en daarom op de bank werd gezet door trainer Julian Nagelsmann, zet kwaad bloed bij de Bayern-aanhang. "Bij Bayern moeten spelers altijd het vuur en de absolute wil hebben om te winnen, dat moet een manier van leven zijn", laat Ribéry optekenen door BILD.

"Het zijn allebei topspelers met een enorme potentie en heel veel kwaliteiten. En ik vind het ook goede jongens. Maar ze kunnen allebei nog beter." Ribéry weet wat Sané en Gnabry te doen staat. "Ik moest vechten voor mijn kans. Als je bij de beste spelers ter wereld wil horen, moet je altijd meer doen dan de rest. Je moet hard werken. Mijn doel was om de top te halen, om de beste van de wereld te zijn."

Ribéry herinnert Robben ook zo. "Hij werkte elke dag als een gek, dat vuur brandde van binnen bij ons. Elke speler van Bayern heeft dat vuur nodig, je moet elke dag beter willen worden, hoe goed je ook bent." Toch moet er volgens de Fransman ook ruimte zijn om te genieten. "Spelers moeten ook plezier kunnen hebben, kunnen leven en kunnen lachen", verwijst hij naar het tripje van Gnabry.