Standard krijgt gouden transferraad: Hij is enorm belangrijk

Standard krijgt gouden transferraad: "Hij is enorm belangrijk"

08-03-2023 12:16
5

Standard is bezig aan een goed seizoen en doet nog steeds mee op een plekje in de Champions' Play-Offs. Dat kan belangrijk zijn voor de financiële situatie van de club. De Rouches hebben het namelijk financieel niet al te breed en dreigen afscheid te moeten nemen van nog meer pionnen. Alexandre Teklak waarschuwt de Rouches.

Bij Standard nam men afgelopen winter al afscheid van Selim Amallah en Nicolas Raskin, maar wist men dat wel op te vangen. Toch dreigt het ook komende zomer weer belangrijke pionnen te zien vertrekken. Gojko Cimirot heeft namelijk een aflopend contract, maar volgens Teklak moet Standard hem absoluut zien te houden.

"Het zou een vergissing kunnen blijken om hem te laten vertrekken", zegt hij in La Dernière Heure. "Hij is belangrijk om de jongeren te omringen en zo hun waarde te helpen stijgen. Hij kent de club, hij wordt gewaardeerd en hij is een toonbeeld van professionaliteit. Dat mag je bij de samenstelling van de kern ook niet over het hoofd zien", geeft Teklak aan.

Standard wil naar verluidt wel langer door met Cimirot, maar de dertigjarige middenvelder zal dan zwaar moeten inleveren. Afgelopen winter kreeg hij een contractvoorstel waarbij hij veertig procent minder zou verdienen. Of Cimirot komende zomer dan ook akkoord gaat met een gelijkaardig voorstel, is nog maar de vraag.