Club Brugge-fan getuigt over rellen: “In steegjes gedreven en beroofd”

Club Brugge-fan getuigt over rellen: “In steegjes gedreven en beroofd”

07-03-2023 18:13
16

Club Brugge speelt dinsdagavond de terugwedstrijd in de achtste finales van de Champions League. De regerende kampioen van België moet een 0-2 achterstand inhalen op het veld van Benfica. De Brugse supporters zouden gisteren verzeild geraakt zijn in rellen. 

Net als in de heenwedstrijd is het duel tussen Club Brugge en Benfica opnieuw ontsierd door vechtpartijen. Politie in Lissabon moest tussenbeide komen en zou twee Brugse fans opgepakt hebben. Dat meldde de Portugese krant A Bola eerder.

Niet enkel de Brugse fans zouden geprovoceerd hebben. Volgens getuigenissen, die HLN citeert, zouden de fans van Benfica de supporters van blauw-zwart doelbewust aangevallen hebben. ‘Zo werden kleine groepjes Belgische fans aangevallen met onder andere kettingen en waren er overvallen’, schrijft de krant. 

“Kleine groepjes fans werden in nauwe steegjes gedreven, waar ze soms ook nog eens werden beroofd van hun portefeuille", vertelt een supporter van Club Brugge aan Het Laatste Nieuws. “Gisteravond zat ik samen met vrienden in een Britse pub en daar heerste een goeie sfeer”, getuigt de fan. “Maar wat verderop waren er vechtpartijen tussen de harde Brugse kern en hooligans van Benfica. Ik heb één fan van Club afgevoerd zien worden met verwondingen.”