'Club Brugge-supporters laten zich niet tegenhouden door rellen en bouwen feestje'

'Club Brugge-supporters laten zich niet tegenhouden door rellen en bouwen feestje'

07-03-2023 17:30 Laatste update: 17:42
19

Duizenden supporters reisden af naar Lissabon. Daar speelt Club Brugge vanavond voor plaatsing in de kwartfinale van de Champions League tegen Benfica. Ondanks de rellen in de stad, laten de supporters de sfeer niet verpesten.

''We hebben deze trip al maanden op voorhand vastgelegd, want het is toch een beetje geschiedenis voor onze ploeg'', vertelde fan Kobe Lins over de achtste finale van de Champions League aan Het Nieuwsblad.

''In Madrid kregen we geen stroom om muziek te maken, en in Leverkusen was het op 1 november Allerheiligen en een dag van complete stilte'', zei fan en muzikant Filip Bollaert die met een optreden de Club Brugge-supporters naar hogere sferen bracht.

''Maar als we een doelpunt maken, zou dat al mooi zijn'', vertelde supporter Arthur. ''Dit blijft sowieso een memorabele verplaatsing'', aldus Arthur die ongeacht wat er tijdens de match gaat gebeuren de tijd van zijn leven lijkt te hebben.

De huidige nummer 4 van de Jupiler Pro League dient met meer dan 2 doelpunten verschil te winnen van Benfica in het Estádio da Luz op dinsdagavond. Alleen dan wint Blauw-Zwart over twee wedstrijden van Benfica en plaatst het zich voor de kwartfinale van de Champions League.