Peeters is streng voor Eupen-maats: We spelen met te weinig ballen aan ons lijf

Peeters is streng voor Eupen-maats: "We spelen met te weinig ballen aan ons lijf"

06-03-2023 23:19

KAS Eupen staat voorlopig nog steeds boven de rode streep geparkeerd, maar de schrik zit er dik in. Met één zege zouden zowel KV Oostende als SV Zulte Waregem op gelijke hoogte kunnen komen van De Panda's. De nederlaag tegen Union Saint-Gilloise (2-1) heeft de hoofdjes nog wat meer laten hangen, lijkt Stef Peeters aan te geven.

Hoewel Eupen in het Dudenpark slechts met één doelpuntje verschil de boot in ging, maakte het eigenlijk geen enkele aanspraak op puntengewin. Peeters is dan ook hard voor het optreden van zichzelf en zijn medemaats. "We speelden met te weinig ambitie en te weinig ballen aan uw lijf. Zo gaan we niet veel punten meer pakken", probeert de middenvelder zijn ploeggenoten bij Sporza wakker te schudden.

Het grote voordeel voor Eupen is dat het in haar laatste zes wedstrijden nog drie rechtstreekse concurrenten in de ogen kijkt, te beginnen met KV Oostende, dat zaterdag over de vloer komt. "Thuis tegen Oostende zal het veel knokken zijn, daar moeten we op voorbereid zijn", waarschuwt Peeters nu al. Een andere wedstrijdmentaliteit dan bij Union is dan ook aangewezen.

Mocht Eupen ook tegen KVO tekortschieten, komen er daarna nog twee uitgelezen kansen om het behoud veilig te stellen. Op 8 april trekt het naar KV Kortrijk, zeven dagen later komt Zulte Waregem langs aan de Kehrweg. Voor het overige wachten de Oostkantonners lastige duels met KAA Gent, RSC Anderlecht en Club Brugge.