Wilmots na vertrek Rode Duivel Alderweireld: Alles doen om hem terug te krijgen

Wilmots na vertrek Rode Duivel Alderweireld: "Alles doen om hem terug te krijgen"

06-03-2023 22:10 Laatste update: 22:24
12

Marc Wilmots, de voormalig profvoetballer en hoofdtrainer, reageert op het vertrek van Toby Alderweireld bij de Rode Duivels. Wilmots vindt het niet alleen een groot verlies voor de Rode Duivels, maar wil er alles aan doen om Alderweireld op andere gedachten te brengen.

Wilmots sprak zijn zorgen over het vertrek van Royal Antwerp FC-speler Alderweireld bij de Rode Duivels uit in het programma La Tribune. “We moeten er alles aan doen om hem terug te krijgen. We hebben niet gedaan wat nodig was om hem te behouden”, citeert RTBF Wilmots.

Wilmots begrijpt ook de timing van de keuze van Alderweireld niet omdat het Europees Kampioenschap voor de deur staat. Volgens Wilmots kan Alderweireld nog van grote waarde zijn, maar hij realiseert zich dat het moeilijk wordt om zijn keuze om te buigen. “Het zal moeilijk worden om hem van gedachten te laten veranderen”, vertelt Wilmots.

Tijdens het gesprek bij La Tribune werd het teleurstellende WK in Qatar besproken als mogelijke oorzaak voor het vertrek van Alderweireld bij de Rode Duivels. "Er kunnen littekens van de wereld zijn en dat kan deze beslissing hebben ondersteund", besluit Wilmots.