OFFICIEEL: Alderweireld kondigt met filmpje afscheid Rode Duivels aan

OFFICIEEL: Alderweireld kondigt met filmpje afscheid Rode Duivels aan

06-03-2023 09:26 Laatste update: 10:30
49

Toby Alderweireld zal vandaag aankondigen dat hij zal stoppen bij de Rode Duivels, dat laat Het Nieuwsblad weten. De verdediger wil zich volledig focussen op Antwerp.

Dat Alderweireld zijn interlandcarrière stopt komt toch als een verrassing. Na het WK in Qatar liet de verdediger van onder meer Ajax en Tottenham zich nog hoopvol uit. Alderweireld zou beschikbaar blijven voor de Rode Duivels.

Maar niets lijkt minder waar. Alderweireld zou zich willen focussen op Antwerp en stelt het belang van de club boven die van de nationale ploeg. Ook blesseerde de 34-jarige verdediger zich in de halve finale van de beker.

Alderweireld heeft in totaal 127 caps en hij maakte zijn debuut op 29 mei 2009 tijdens de Kirin Cup in Japan tegen Chili. Jarenlang was Alderweireld een vaste waarde bij de nationale ploeg. Hij speelde op het WK in Brazilië, Rusland en Qatar.

Update: Alderweireld heeft nu ook op de officiële kanalen zijn afscheid bij de Rode Duivels aangekondigd. ‘Bedankt allemaal’, klinkt het. De Antwerp-verdediger wil zich focussen op clubvoetbal en vooral op zijn familie.