KV Mechelen met de billen bloot op Nederlands feestje bij Antwerp FC

05-03-2023 17:52 Laatste update: 17:55
19

De prelude van de bekerfinale is overtuigend gewonnen door Royal Antwerp FC. Het versloeg KV Mechelen met 5-0. Met twee doelpunten voor Jurgen Ekkelenkamp en Gyrano Kerk werd het een Nederlands feestje op de Bosuil.

The Great Old startte het beste aan de wedstrijd. KV Mechelen werd vrijwel meteen naar achteren geduwd. Dat resulteerde onmiddellijk in een doelpunt. Na nauwelijks een kwartier opende Ekkelenkamp de score na een weggever in de Mechelse defensie: 1-0.

Malinwa reageerde wel via Storm, maar echt in de wedstrijd zat het niet. Antwerp voetbalde volwassen met veel druk naar voren. Een kwartier na het openingsdoelpunt was Ekkelenkamp daar al opnieuw. Hij tikte de bal simpel binnen: 2-0.

Op die manier leek het kalf al verdronken voor KV Mechelen. Nog eens een kwartier later deed Antwerp dan ook helemaal de boeken dicht. Nog voor rust maakte Gyrano Kerk er 3-0 van. Een Nederlands feestje in de eerste helft op de Bosuil.

De tweede helft ging op een lager pitje. De wedstrijd leek gespeeld, dus schakelden beide ploegen een versnelling lager. Antwerp bleef wel dreigen met een schot van onder andere Janssen. Twintig minuten voor tijd viel dan ook de 4-0. Kerk scoorde opnieuw, op aangeven van Janssen.

Geen vier zonder vijf. Tien minuten voor tijd zette Balikwisha de forfaitcijfers op het scorebord. Janssen was opnieuw aangever van dienst.

Een bijzonder voorbode voor de bekerfinale eind april. KV Mechelen heeft tot dan tijd om de sleutelen aan de tactieken. Antwerp komt in de competitie dan weer twee punten dichter bij KRC Genk. RAFC staat er nu tien achter op de leider.