De Ketelaere in basis maar kan niet overtuigen: “Hij deed wel enkele dingen goed”

De Ketelaere in basis maar kan niet overtuigen: “Hij deed wel enkele dingen goed”

05-03-2023 12:59 Laatste update: 13:32
1

Charles De Ketelaere beleeft een moeilijk eerste seizoen bij AC Milan. De Rode Duivel heeft zijn vorm van bij Club Brugge nog niet gevonden bij de Italiaanse grootmacht. Zaterdag mocht De Ketelaere starten, maar opnieuw greep hij zijn kans niet. 

Aan motivatie ontbrak het hem niet voor de wedstrijd. "Ik ben er klaar voor. Ik probeer het te tonen op training en tijdens de wedstrijden. Vandaag heb ik de kans om te tonen dat ik klaar ben en dat ik de ploeg kan helpen", vertelde De Ketelaere aan DAZN enkele minuten voor het begin van de confrontatie met Fiorentina. AC Milan verloor de partij met 2-1. 

De voormalige Bruggeling stond voor het eerst in vijf weken weer in de basis en profiteerde van de afwezigheid van Brahim Diaz. Stefano Pioli gaf hem veel krediet door hem 83 minuten op het veld te laten staan. Een primeur in de competitie sinds zijn komst naar AC Milan. Helaas ging niet alles volgens plan.

"Charles deed enkele goede dingen, maar je kunt niet altijd alleen gaan", gaf Stefano Pioli na de wedstrijd toe. "Hij bewoog goed, maar het team had meer kunnen doen zonder bal. We moeten beter als team spelen, zoals tegen Atalanta. Onze aanvallende fase was niet zo proactief en het is moeilijk voor de spitsen om ruimte en timing te vinden", citeert La Gazetta dello Sport.