Ambities Rode Duivel Onana: ''Op een dag bij de grootste clubs ter wereld spelen''

Ambities Rode Duivel Onana: ''Op een dag bij de grootste clubs ter wereld spelen''

05-03-2023 08:20 Laatste update: 09:10
7

De voetballoopbaan van Amadou Onana zit in een stroomversnelling. Twee jaar geleden speelde Onana nog in de tweede klasse in Duitsland. Nu is de Everton-middenvelder één van de uitblinkers in de Premier League en speelde de Senegalese Belg al voor de Rode Duivels. Waar liggen de ambities van Onana voor de nationale ploeg en in het clubvoetbal?

''We gaan niet plots in de woestijn belanden. Er is zo veel talent… De Ketelaere, Saelemaekers, Mangala, Debast, Faes, Openda'', vertelde Onana aan Het Belang van Limburg over het aankomende avontuur met de Rode Duivels met bondscoach Domenico Tedesco en de nieuwe lichting spelers.

''Ik heb gevochten om te staan waar ik nu sta'', zei de middenvelder. ''Maar ik ben wel ambitieus: binnen vijf jaar wil ik voor een van de grootste teams ter wereld spelen'', aldus Onana die zichzelf op het hoogste podium in het voetbal ziet spelen in de toekomst.

Amadou speelde in 2021 nog voor Hamburger SV in de tweede divisie van Duitsland totdat LOSC Lille de speler oppikte voor ongeveer 12,5 miljoen euro. Een jaar daarna ging de middenvelder naar het Engelse Everton voor 35 miljoen euro. Bij Everton speelde Onana 23 matchen en is de Rode Duivel een vaste kracht. Onana speelde tot nu toe 4 interlands.