Chadli praat over Rode Duivels: Hoop daar niet echt meer op

Chadli praat over Rode Duivels: "Hoop daar niet echt meer op"

03-03-2023 12:29

Domenico Tedesco maakt in maart zijn eerste selectie voor de Rode Duivel bekend. Nacer Chadli ligt er niet wakker van. Hij gelooft niet dat de bondscoach hem gaat kiezen. 

"Ik hoop daar niet echt meer op", vertelt Chadli in Het Laatste Nieuws. "Ik wist niet veel van Tedesco, al hoorde ik wel meteen dat hij een goeie trainer was. En een jonge. Dat kan wel eens een goeie wisselwerking geven. De mentaliteit van een jeugdige trainer kan deze Rode Duivels ten goede komen. Ik verwacht bij het volgende grote toernooi een jongere kern."

Volgens Chadli is dat ook een positieve zaak. "Het is tijd. Het is belangrijk dat er nog een paar spelers van mijn generatie doorgaan, maar ze moeten worden aangevuld met jonge gasten. De 'oudere' generatie zit boordevol ervaring, maar de nieuwe jongens moeten van hen leren als ze resultaat willen halen."

Chadli zit momenteel aan 66 interlands voor de Rode Duivels. Daarin scoorde hij acht doelpunten. Zijn bekendste doelpunt is ongetwijfeld de winning goal tegen Japan op het WK 2018.