Mechele (Club Brugge): Ik heb me zijn ontslag enorm aangetrokken

Mechele (Club Brugge): "Ik heb me zijn ontslag enorm aangetrokken"

02-03-2023 11:29 Laatste update: 11:43
6

Brandon Mechele komt in Krant Van West-Vlaanderen terug op het ontslag van Carl Hoefkens bij Club Brugge. Hij moet toegeven dat het ontslag hem heeft geraakt. Hij legt de schuld ook deels bij zichzelf.

"Ik heb nog geregeld contact met Carl Hoefkens", aldus Mechele. "Ik heb me zijn ontslag enorm aangetrokken, ik voelde me persoonlijk schuldig. Het lag niet alleen aan hem of aan de staf. Het waren ook wij, de spelers. Sowieso wordt de verantwoordelijkheid te rap bij de trainer gelegd, maar het zijn de spelers die het wel moeten doen. In ons geval was dat niet anders."

Mechele wist dat het beter moest bij Club. "De trainer heeft zijn ideeën en wij moeten die uitvoeren. Ik had wel het gevoel dat het goed zou komen met Carl. Maar dat was niet het geval. Met de komst van Parker begon iedereen weer van nul. Vorig jaar was dat ook zo na de aanstelling van Schreuder op het trainingskamp in Spanje. Dat was een nadeel voor Parker: nu moesten we er direct staan en hadden we onmiddellijk een zwaar programma."

Club maakt vrijdag de verplaatsing naar KV Oostende. Het staat momenteel op een vierde plaats in de Jupiler Pro League