'Belgische Voetbalbond lanceert bewustwordingscampagne tegen discriminatie'

'Belgische Voetbalbond lanceert bewustwordingscampagne tegen discriminatie'

01-03-2023 19:35
7

De Belgische Voetbalbond heeft woensdag de nieuwe bewustwordingscampagne tegen racisme, homofobie en seksisme voorgesteld. De discriminatie op en naast het veld wordt voorgesteld als een tattoo op de huid van het slachtoffer.

Deze campagne kadert in het actieplan Come Together, waarvoor KBVB, ACFF, Voetbal Vlaanderen en Pro League intussen al 2 jaar intensief samenwerken. De tattoo in de campagne symboliseert hoe iemand door discriminatie voor de rest van zijn of haar leven getekend kan worden.

"We willen de mensen een spiegel voorhouden. Discriminatie blijft jammer genoeg wekelijks aanwezig op en naast de Belgische voetbalvelden. Pas door elk voorval te melden, massaal te veroordelen én vervolgens gericht aan te pakken, kunnen we discriminatie in de Belgische voetbalwereld een halt toeroepen", vertelt inclusiemanager van de KBVB, Samia Ahrouch, op de website.

In 2022 waren er maar liefst 590 meldingen van discriminatie op en naast de Belgische voetbalvelden. Alle meldingen worden zorgvuldig onderzocht.