Bakayoko Rode Duivel voor de toekomst: ''Hij heeft snelheid én loopvermogen''

Bakayoko Rode Duivel voor de toekomst: ''Hij heeft snelheid én loopvermogen''

01-03-2023 12:20 Laatste update: 12:58
4

Johan Bakayoko is de afgelopen weken veelvuldig in het nieuws. De jonge aanvaller (19) stond in de belangstelling van het grote Paris Saint-Germain en maakte dit weekend furore in de Eredivisie met twee assists. Is Bakayoko de Rode Duivel voor de toekomst?

''Hij heeft snelheid én loopvermogen, is doelgericht, heeft een vlotte dribbel. Als hij niet scoort, dan probeert hij toch wedstrijdbepalend te zijn met een actie'', vertelde assistent-trainer van België U19 Eric Van Meir.

''Maar zoals bij elke jeugdspeler geldt: wie doorbreekt, moet de voeten op de grond houden als hij plots geld verdient'', zei van Van Meir over de weg naar het succes. De assistent is benieuwd of Bakayoko daarin slaagt.

''Hij is wel kandidaat voor 'generatie 2026', de Rode Duivels voor het volgende WK'', aldus Van Meir die het jeugdige talent wel in aanmerking ziet komen voor de komende wereldkampioenschappen in de Verenigde Staten, Mexico en Canada.

Bakayoko was zeker niet altijd basisspeler dit seizoen. De voorhoede in is echter een stuk dunner door het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. De snelle dribbelaar speelde voor PSV in de jeugd van RSC Anderlecht, KV Mechelen, Club Brugge en OH Leuven.