Woedende Mourinho overweegt stappen na rode kaart: Zijn houding was ongelooflijk

Woedende Mourinho overweegt stappen na rode kaart: "Zijn houding was ongelooflijk"

01-03-2023 11:45 Laatste update: 11:51
2

José Mourinho is woedend vanwege de rode kaart die hij dinsdagavond kreeg tijdens het uitduel van AS Roma met Cremonese (2-1 nederlaag). De trainer was zijn frustraties na afloop duidelijk nog niet de baas.

Mourinho werd in de eerste minuut van de tweede helft naar de tribune gestuurd. Scheidsrechter Marco Piccinini gaf de Portugees rood direct rood, op advies van vierde official Marco Serra, die het aan de stok had gekregen met de Roma-trainer. "De houding van de vierde man was ongelooflijk. Hij toonde geen respect voor me. Ik ga bekijken of ik stappen kan ondernemen", aldus Mourinho na afloop in gesprek met La Repubblica

The Special One vond dat Serra hem had beledigd, en hoopte dat er een opname was gemaakt van de uitlatingen van de vierde man. "Ik wil niet zeggen wat hij tegen me heeft gezegd. Was er maar een audio-opname. Ik geef toe dat ik emotioneel ben, maar ik ben niet gek. Als ik zo reageer, dan wil dat zeggen dat er echt iets gebeurd is. De vierde man schakelde Piccinini in, maar hij had niet het lef om tegen hem te zeggen wat hij tegen mij gezegd had en te vertellen hoe hij mij behandeld had."

Mourinho mist door zijn rode kaart het volgende duel van Roma, met Juventus. "Ik wil geen link leggen tussen dat hij uit Turijn komt en onze volgende wedstrijd tegen Juventus is. Na de wedstrijd ben ik wel naar de kleedkamer van de scheidsrechters gegaan. Ik vroeg hem te zeggen wat hij tegen mij had gezegd, maar dat wilde hij niet. Hij had geheugenproblemen en was het vergeten. Misschien wordt Serra ooit de nieuwe Collina, Rocchi of Rosetti, maar ik zal net zoveel respect voor hem hebben als dat hij voor mij heeft."