Wat eten voetballers? STVV-koks verklappen snoepers in de selectie

Wat eten voetballers? STVV-koks verklappen snoepers in de selectie

01-03-2023 09:42

Dat je goed moet eten als professioneel voetballer, weet misschien iedereen. Maar wat eten de voetballers dan precies? STVV-koks Joelle Degroot en Nele Verluyten gaan in op het krachtvoer dat de spelers krijgen toegediend. Ook verklappen ze de grootste snoeper.

''Als de spelers na de lunch nog een tweede keer trainen, voorzien we snelle koolhydraten zoals witte pasta, die snel door het lichaam opgenomen worden. Zijn ze namiddag vrij, dan kiezen we voor volkoren pasta's en bruine rijst'', vertelde Degroot over wat de spelers van STVV eten.

''Maar Yuma Suzuki, die intussen weg is, spant toch de kroon'', vertelde Verluyten over de inmiddels vertrokken Japanner die een hele stapel eten op zijn bord had.

''En de grootste snoeper is Jorge Teixeira. Die is altijd gelukkig als hij koekjes of andere zoetigheden ziet liggen'', aldus Degroot over de Portugese verdediger.

STVV staat momenteel op de 9e plaats in de Jupiler Pro League met 51 punten uit 34 wedstrijden. Aankomende zondag staat KRC Genk op het menu in de Jupiler Pro League. Genk staat op een stevige koppositie in het klassement.