Zulte strijdt voor behoud, maar voetbalt ook voor beker: ''Behoud primeert''

Zulte strijdt voor behoud, maar voetbalt ook voor beker: ''Behoud primeert''

28-02-2023 08:30 Laatste update: 08:36
4

Voor SV Zulte Waregem zijn het zware tijden in de Jupiler Pro League. De club van trainer Mbaye Leye staat op de 16e plek. Op het bekertoneel schijnt echter de zon, want daar staat Zulte Waregem dinsdagavond in de tweede match van de halve finales tegen KV Mechelen.

Zulte Waregem heeft een 1-2 achterstand goed te maken in de tweede match, wil Essevee doordringen tot de finale. Trainer Leye schat de competitie en de Beker van België op waarde.

''Het behoud primeert, maar de halve finale tegen KV Mechelen is ook heel belangrijk voor ons'', vertelde Leye aan Sporza over het jongleren met Jupiler Pro League-matchen en wedstrijden in de beker.

''Als je zover raakt, moet je er alles aan doen om te winnen'', zei Leye die er met Essevee tegen Mechelen vol voor gaat om de finale te bereiken.

''Dat willen we niet alleen voor ons, maar ook voor de fans'', aldus Leye die beseft dat het wel geweldig zou zijn als fans tijdens dit moeizame seizoen een bekerfinale voorgeschoteld krijgen.

De Beker van België kent uiteraard ook een andere halve finale. Donderdag strijden Royal Antwerp FC en Royale Union Saint Gilloise tegen elkaar. Daar is de stand na de eerste wedstrijd 1-0 voor Union. In de Jupiler Pro League ontlopen de teams elkaar nauwelijks. Union staat op een 2e plek en Antwerp is de nummer 3 van het klassement.