Referee Department met 4 fases uit Anderlecht – Standard: 'Borderline situatie'

27-02-2023 17:27
36

Zondag gaf RSC Anderlecht – Standad veel stof om over na te praten. Dat deed ook het Professional Refereeing Department op maandag. Frank De Bleeckere en co komen terug op vier fases uit de topper, die op 2-2 eindigde.

Noah Ohio bracht Standard op voorsprong in het Lotto Park. In de 32e minuut kon Islam Slimani vanaf elf meter Anderlecht langszij brengen. De bal ging op de stip na een overtreding van Marlon Fossey op Francis Amuzu. 'De scheidsrechter fluit terecht voor een strafschop', klinkt het bij het Referee Department.

In de tweede helft stond Anderlecht 2-1 voor en liet Slimani voor de derde keer de netten trillen. De wedstrijdleiding keurde het doelpunt af. 'Hij stond buitenspel bij het vertrek van de bal. De scheidsrechter keurt het doelpunt terecht af', is het oordeel van het Referee Department.

Ook in de 62e minuut keurde Jonathan Lardot een doelpunt van Anderlecht. Ook daar liet het Referee Department zich over uit. 'Anderlecht-aanvaller Anders Dreyer schiet naar doel. De bal raakt de voet van een Standard-speler (deflectie) en komt bij Anderlecht-speler Amadou Diawara (nr. 21) die vanuit buitenspel scoort. De scheidsrechter keurt het doelpunt terecht af', klinkt het.

Doelpunt van Standard terecht goedgekeurd
De vierde besproken fase was de 2-2 van Standard. 'Na een hoekschop wordt de bal door een Standard-speler in het strafschopgebied getrapt.Standard-speler Marlon Fossey staat in een buitenspelpositie. De bal wordt nadien door Anderlecht-verdediger Killian Sardella weggekopt en Standard scoort nadien de gelijkmaker', beschrijft men de fase.

Lardot keurt uiteindelijk het doelpunt goed en dat vindt het Referee Department goed gedaan. 'Het Professional Refereeing Department is van oordeel dat het om een borderline situatie gaat en dat Standard-speler Fossey geen invloed en impact heeft op de Anderlecht-speler bij het wegkoppen van de bal. De ‘on-field review’ is terecht. De scheidsrechter wordt naar het scherm geroepen omdat het om een fase met interpretatie gaat', is het oordeel van De Bleeckere en co.