Genk zeker van Play-Off 1, blessure van Arokodare domper op de feestvreugde

Genk zeker van Play-Off 1, blessure van Arokodare domper op de feestvreugde

25-02-2023 20:05
16

Het eerste Play-Off 1-ticket is zaterdagavond uitgereikt. KRC Genk is de gelukkig. De leider won immers met 3-0 van KV Oostende. Domper op de feestvreugde was evenwel de blessure van Tolu Arokodare.

Vrancken dropte Arokodare in de spits, maar de Nigeriaan moest al voor het kwartier het veld verlaten. Na een crosspass greep Arokodare naar zijn been. Hij probeerde nog even terug te komen, maar moest toch al snel vervangen worden door Samatta. De invaller zette Genk nog voor de rust op een dubbele voorsprong. Voor Samatta was het pas zijn tweede doelpunt van het seizoen.

De eerste Genkse goal van de avond kwam op naam van Munoz. Na een corner kreeg Oostende de bal achterin niet weg en Munoz profiteerde. Voor Genk was de voorsprong toen al verdiend te noemen, want bij de actie waarin Arokodare zich blesseerde, trof Paintsil het doelhout. Genk kende in de eerste helft weinig problemen met Oostende.

Na de rust keerde Heynen niet meer terug. Vrancken hield de middenvelder uit voorzorg aan de kant na ook al het voelen van een pijntje. Ouattara kwam in de plaats van Heynen. Ook Thalhammer wisselde. De trainer van Oostende bracht Attanga en Capon in de ploeg. Bätzner en Urhoghide bleven achter in de kleedkamer.


Meteen na de pauze dacht El Khannous zijn eerste doelpunt van het seizoen gescoord te hebben, maar de VAR stak daar een stokje voor. Genk controleerde daarna de partij. Oostende prikte nog een paar keer, maar de aansluitingstreffer viel niet. Uitblinker Tresor gaf wel nog zijn tweede assist van de avond en Paintsil zorgde voor de 3-0.

Genk is de nu de leider met 66 punten en kan rustig kijken hoe de concurrentie het dit weekend nog gaat doen. Oostende blijft met 20 punten voorlaatste.