'Chaos bij Elche: eigenaar Bragnarick bedreigt arbiter na rode kaart'

25-02-2023 15:45
1

Volgens sportkrant AS heeft de eigenaar van Elche de scheidsrechter bedreigd na het onderlinge duel met Real Betis. De bestuurder ging door het lint mede door de rode kaart die de arbitrage uitdeelde aan Lisandro Magallan.

Het tegen degradatie strijdende Elche begon enorm veelbelovend aan het duel met Real Betis. De volgende opponent van Manchester United in de Europa League had helemaal niets te vertellen in het begin, waardoor thuisploeg Elche al na tien minuten met 2-0 voor stond. In de tweede helft ging het uiteindelijk mis voor Elche na een rode kaart voor Magallan. Iedereen die Elche een warm hart toedraagt was het niet eens met die beslissing en de wedstrijd liep uit de hand.

Elche kreeg in de tweede helft nog drie goals om de oren en twee rode kaarten wegens protesteren. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-3 verloren en de clubleiding was ziedend op de arbitrage. Eigenaar Christian Bragnarick zou hebben gezegd dat de scheidsrechter het stadion niet meer uitkwam en technisch directeur Sergio Martínez noemde de arbitrage 'schurken' en 'hoerenzonen.' Algemeen directeur Pedro Schinocca zou ook gescholden hebben en het voorval op film hebben gezet.