Van B-kern naar uitblinker tegen Genk: Begon te twijfelen aan mijn kwaliteiten

Van B-kern naar uitblinker tegen Genk: "Begon te twijfelen aan mijn kwaliteiten"

24-02-2023 10:37
2

Vorige vrijdag hield KV Mechelen koploper KRC Genk knap op een 2-2-gelijkspel. Bij de thuisploeg was Dries Wouters een opgemerkte gast in het basiselftal. Door een ware blessuregolf moest Steven Defour de verdediger opnieuw uit de B-kern opvissen. Wouters doet het relaas.

Begin november viel de hemel even op het hoofd van de Limburger. "Voor de WK-break kreeg ik te horen dat ik mocht uitkijken naar een nieuwe club", herinnert hij zich bij Het Laatste Nieuws. Meetrainen met de A-kern was vanaf dan uit den boze. Trainer Steven Defour zat daar overigens voor niets tussen, benadrukt Wouters. "Steven deelde die beslissing mee, maar verduidelijkte meteen dat het niet zijn keuze was."

De ingreep kwam dus van bovenaf. Wouters omschrijft de impact op zijn mentale gestel als "vrij cru". Het leven gaat echter verder. "Na een periode van teleurstelling heb ik de knop omgedraaid en heb ik geprobeerd er het beste van te maken." Bij de beloften gaf Wouters dag in dag uit het beste van zichzelf, ook al was het zwaar. "Op een bepaald moment begin je toch te twijfelen aan je eigen kwaliteiten", geeft hij toe.

Vorig weekend volgde dan de grote ommekeer. Vanuit het niets kreeg Wouters een nieuwe kans, uitgerekend tegen Genk. Dat zorgde wel voor enige stress, want bij de beloften ligt het niveau en tempo toch merkelijk lager. "Maar uit data bleek dat ik een stevige basis had. Dat gaf vertrouwen. Ik heb die partij ook goed verteerd", analyseert Wouters.

Bijna terug naar de heimat
Over Genk gesproken: in die moeilijke periode rond de jaarwisseling lag een terugkeer naar zijn ex-club op tafel, weliswaar als ervaren kracht voor Jong Genk. "Ik zag dat wel zitten. Zo speelde ik elk weekend opnieuw een wedstrijd en kon ik er mee voor zorgen dat de ploeg in 1B zou blijven", vertelt Wouters. Uiteindelijk kwam er toch nog een kink in de kabel, want moederclub Schalke 04 eiste plots een vergoeding. Daar ging Genk niet in mee.

OH Leuven dan maar? De Vlaams-Brabanders aasden evenzeer op Wouters. "Daar had ik ook een akkoord mee. Bovendien was het bereid om een deel van die vergoeding te betalen, maar Schalke wilde de volle pot", zucht onze landgenoot. Zo sprong ook die deal af. Intussen voetbalt Wouters toch alweer, gewoon bij KV Mechelen. Hoe het kan keren.