Opmerkelijke anekdote Mourinho: 'Hij riep hem weken voor de finale naar kantoor'

Opmerkelijke anekdote Mourinho: 'Hij riep hem weken voor de finale naar kantoor'

23-02-2023 23:17

Wesley Sneijder heeft een bijzondere anekdote gedeeld over José Mourinho. Voorafgaand aan de Champions League-finale van 2010 bewees The Special One zijn voorspellende gave.

In 2010 stonden Mourinho en Sneijder met Inter in de finale van de Champions League. De Italianen wonnen die wedstrijd met 0-2 van Bayern München, waardoor ze aan de haal gingen met de cup met grote oren. "Mourinho heeft altijd wel speciale momenten met individuen voor en na zo'n wedstrijd", vertelt Sneijder in de studio van RTL.

"In dit geval was dat met Materazzi. Mourinho riep hem een paar weken van te voren in zijn kantoor", gaat de recordinternational van Oranje verder. "Toen zei Mourinho: hier heb je een brief. Ik doe hem in een envelop. Maak hem open na de finale. Daar stond gewoon letterlijk de uitslag op van die wedstrijd tegen Bayern München (0-2, red.). Dat is bijzonder."

Sneijder stond in de finale van 2010 de hele wedstrijd op het veld. Hij was ook nog goed voor de assist op de openingstreffer. Het was de eerste en enige keer dat de Utrechter de Champions League won.