'Real Madrid scout alvast vervanger Benzema, namelijk Club Brugge-target Højlund'

'Real Madrid scout alvast vervanger Benzema, namelijk Club Brugge-target Højlund'

23-02-2023 08:45 Laatste update: 10:14
5

Real Madrid heeft zijn oog laten vallen op Atalanta Bergamo-aanvaller Rasmus Højlund. De Koninklijke ziet de twintigjarige Deen graag naar Madrid komen, om onder de vleugels van Karim Benzema groot te worden.

Benzema toonde eerder deze week tegen Liverpool (2-5) aan nog allesbehalve klaar te zijn op het Europese toneel, toch wil Real-voorzitter Florentino Pérez al naar de toekomst kijken. Højlund geldt als kandidaat om komende zomer naar de Spaanse hoofdstad te verhuizen, meldt La Repubblica. Onlangs zaten er naar verluidt al scouts van Real op de tribune voor de spits bij een duel van Atalanta.

De Koninklijke zou overtuigd zijn geraakt en al een bod voorbereiden op Højlund. Behalve Real houdt ook Arsenal de situatie nauwlettend in de gaten. Wie het talent wil vastleggen, moet diep in de buidel tasten. Højlund ligt nog tot de zomer van 2027 vast in Bergamo. Atalanta betaalde afgelopen zomer ruim zeventien miljoen euro aan Sturm Graz voor Højlund. 

Højlund speelde dit seizoen tot dusver negentien Serie A-wedstrijden. Hierin was hij goed voor zes doelpunten en twee assists.

De Deen stond vorige zomermercato in de belangstelling van Club Brugge, dat 8,5 miljoen wilde betalen. Højlund vertrok echter naar Atalanta Bergamo in plaats van naar het Jan Breydelstadion.