Vertonghen over WK-mislukking Rode Duivels: ''Het was misschien een signaal''

Vertonghen over WK-mislukking Rode Duivels: ''Het was misschien een signaal''

23-02-2023 08:30 Laatste update: 09:04
6

Jan Vertonghen (35) knikkerde met de Rode Duivels vroeg het WK in Qatar uit. Nu gaf de verdediger voor het eerst een interview over de gevoelige uitschakeling. De recordinternational blikte terug op dat toernooi en besprak de eigen ambities.

''Het was misschien een signaal dat er nood was aan verandering. Nood aan nieuwe prikkels'', zei Vertonghen tegen Het Belang van Limburg over de WK-mislukking in Qatar.

''Ja, ervoor werd te veel uitgegaan van de kwaliteit die er altijd is geweest. Nu werden onderlinge frustraties, irritaties en tactische elementen wel aangekaart'', vertelde de recordinternational die vooral vond dat er geleund werd op de kwaliteiten die de ploeg in het verleden liet zien.

De centrale verdediger speelde tot nu toe maar liefst 145 wedstrijden voor de Rode Duivels. Nu ziet Vertonghen het wel zitten om de Giorgi Chiellini van de Rode Duivels te worden, want de Italiaan behaalde na zijn 35e de meeste prijzen volgens Vertonghen.

Donderdag staat Vertonghen op het veld met RSC Anderlecht voor het Europese duel met Ludogorets. Daar moet Anderlecht de 1-0 achterstand die het opliep in de eerste match van het Europa League-duel in Bulgarije goed zien te maken.