Voormalig assistent België Henry na CL-duel Liverpool: ''Einde van een tijdperk''

Voormalig assistent België Henry na CL-duel Liverpool: ''Einde van een tijdperk''

22-02-2023 14:20 Laatste update: 14:55
3

Volgens Thierry Henry is er bij Liverpool een einde gekomen aan een tijdperk. The Reds verloren dinsdagavond in de Champions League met 2-5 van Real Madrid. Een nederlaag die ook volgens clubicoon Steven Gerrard zijn sporen nalaat.

Liverpool heeft in de Premier League na twee zeges weer wat vertrouwen getankt, maar schutterde dinsdag weer op defensief vlak, stelt de voormalige assistent-trainer van de Rode Duivels. "Ik vind niet dat Klopp (Jürgen, red.) moet gaan. Dat niet. Maar sommige spelers hebben niet meer het niveau om voor Liverpool te spelen."

"Dat overkomt de beste. Het is ook met mij gebeurd, en met Jamie en Micah", aldus de oud-speler van Arsenal, die daarmee in de studio van CBS Sports doelt op collega-analisten en voormalig verdedigers Jamie Carragher en Micah Richards. "Het gaat dit seizoen al een tijdje op deze manier, het is het einde van een tijdperk. Dat gebeurt gewoon."

"Soms moet je eerlijk zijn in het voetbal en toegeven dat het beste team heeft gewonnen", aldus Gerrard na afloop tegenover BT Sport. "Liverpool is overklast, Liverpool is gedomineerd. Ze zullen in de spiegel gaan kijken. Het was niet goed genoeg. Dit is een reality check."

Voormalig topspits Henry is voorlopig vrij van een trainersfunctie na zijn assitentschap bij de Rode Duivels. Wel heeft Henry aangegeven open te staan voor een nieuwe uitdaging. Zo toonde de Fransman openlijk interesse voor de functie als hoofdtrainer van de Verenigde Staten bij CBS Sports.