Spaanse clubs over Barcelona-schandaal: 'Dit is een zeer ernstige kwestie'

Spaanse clubs over Barcelona-schandaal: 'Dit is een zeer ernstige kwestie'

21-02-2023 11:11
5

Meerdere La Liga clubs hebben zich uitgesproken over het schandaal dat zich voordoet bij FC Barcelona. De club uit Catalonië wordt beschuldigd van omkomping in de Negreira case. Sevilla FC en meer hebben een statement gegeven omtrent de situatie.

Op maandagochtend was het eerste schaap over de dam, toen Sevilla z’n reactie gaf op de clubwebsite. 'Sevilla FC wil zijn bezorgdheid en verontwaardiging uiten over de informatie die dag na dag via de media aan het licht is gekomen, en duidelijk maken dat het absoluut noodzakelijk is om de zaak tot op de bodem uit te zoeken om duidelijk te maken wat er is gebeurd en wie verantwoordelijk is.' Stadsrivaal Espanyol reageerde op maandagochtend ook op het schandaal. 'Er zijn uitzonderlijke maatregelen nodig om op te helderen wat er werkelijk is gebeurd', meldt de club uit Barcelona.

Op maandagavond gaf de nummer vier van La Liga, Atletico Madrid, hun visie op de situatie in Barcelona. 'Ons standpunt is heel duidelijk: het is een zeer ernstige kwestie en voor het welzijn van ons voetbal moet het compleet worden onderzocht en opgehelderd', luidde het in de Spaanse hoofdstad. Barcelona-directeur Mateu Alemany gaf in een clubbijeenkomst aan intern onderzoek te gaan doen naar de situatie.