Coucke over Vandenhaute: “Bij een deel zitten dingen uit het verleden diep”

Coucke over Vandenhaute: “Bij een deel zitten dingen uit het verleden diep”

20-02-2023 23:13
25

Wouter Vandenhaute staat al een tijdje onder druk bij RSC Anderlecht. Marc Coucke, Jesper Fredberg en Vandenhaute gingen in gesprek met de supporters van paars-wit.

Ook de beleidsbepalers werden in vraag gesteld. “Of de voorzitter mag aanblijven? Dat stond niet op de agenda. Dit was geen raad van bestuur. We hebben duidelijk gemaakt dat heel veel bevoegdheden liggen bij Jesper Fredberg en Kenneth Bornauw, die zich hier goed bij voelen. Als zij Wouter nodig hebben in bepaalde dossiers, zullen ze zeker een beroep doen op hem. Dat geldt ook voor mij.”

Veel supporters zien Vandenhaute echter nog graag vertrekken. “Bij een deel zitten bepaalde dingen uit het verleden zo diep, dat ze er niet over geraken. Dat moeten we ook respecteren. Maar er is ook een groot deel dat vertrouwen heeft in de structuur.”

Coucke zelf stond niet onder druk om op te stappen. “Als er iets is dat ik gemerkt heb bij iederéén, is dat er een enorme passie en wil is om weer mooie tijden te beleven. Al zal daar nog heel hard voor gewerkt moeten worden”, citeert Het Laatste Nieuws.