Cercle Brugge domineert, maar raakt toch niet voorbij stadsrivaal Club Brugge

19-02-2023 15:25 Laatste update: 15:55
115

Club Brugge blijft maar sukkelen en is er ook in de stadsderby niet in geslaagd een driepunter te pakken. Thuisploeg Cercle domineerde negentig minuten lang tegen de landskampioen, maar zag dat niet beloond worden met winst. Het werd 2-2.

Een Brugse derby zorgt vaak voor stevige duels en dat hadden de spelers van Cercle goed begrepen. De Vereniging greep een bijzonder mak Club Brugge meteen bij de keel en gaf de landskampioen geen enkele ruimte om tot voetballen te komen.

Groot gevaar wist het echter niet te creëren. De eerste echte kans was voor Ferran Jutgla, die bijna kon profiteren na een foutje achterin bij de Cercle-defensie. Even later was het wel raak voor de bezoekers. Na een splijtende pass kwam de bal tot bij Jutgla, die Noa Lang bediende. De Nederlander twijfelde niet en maakte er 0-1 van.

Cercle Brugge gaf echter niet op, bleef bijzonder potig en met veel druk voetballen, maar had het toch moeilijk om Simon Mignolet echt in de problemen te brengen. Club Brugge was offensief ook bijzonder onmondig, waardoor het 0-1 bleef.

Cercle toonde in die tweede helft ook hetzelfde gezicht en werd uiteindelijk ook beloond voor alle goede intenties. We waren slechts vijf minuten ver in die tweede helft waarop Kevin Denkey de bal toch voorbij Mignolet kreeg: 1-1. Net voor het uur stond het zelfs bijna 2-1, maar Mignolet wist Blauw-Zwart nog te redden na een kopbal van Daland.

Cercle Brugge bleef onvermoeibaar, bleef sterk voetballen en drukte Club Brugge helemaal naar achter. Een tweede doelpunt was stilaan verdiend, maar kreeg het niet. Dat tweede doelpunt viel aan de overzijde. Eén van de weinige kansen van Blauw-Zwart was meteen raak. Met een schitterend afstandsschot wist Nielsen doelman Majecki te verslaan.

Een klap voor Cercle Brugge? Niet dus. Het gaf niet op en werd uiteindelijk tóch beloond. Eén van de vele hoekschoppen mondde toch uit in een doelpunt. Somers zorgde voor de 2-2, ook de eindstand.