Zulte Waregem geeft winst in degradatiekraker tegen Seraing in het slot uit handen

18-02-2023 20:04
9

Zulte Waregem heeft in het slot van het duel tegen RFC Seraing een gouden driepunter nog uit handen gegeven. De ploeg van Mbaye Leye was op weg naar een 0-1 overwinning, maar zag Seraing net voor affluiten toch nog scoren: 1-1.

In de degradatiekraker tussen Zulte Waregem en RFC Seraing konden er bijzonder goede zaken worden gedaan. De winnaar van het duel deed een uitstekende zaak in de strijd tegen de degradatie, wat aanvankelijk ook zorgde voor een bijzonder nerveuze bedoening.

In het eerste deel van de eerste helft kregen we geen enkele echte kans te zien en was het vooral een duel met veel strijd. Zulte Waregem kon zich uiteindelijk wel steeds meer profileren en zag dat net voor rust ook beloond worden met een strafschop.

Enkele minuten voor de pauze raakte Christophe Lepoint de bal met de hand en ging de bal op de stip. Jelle Vossen bleef ijzig kalm en trapte de bal voorbij Dietsch: 0-1 bij de rust.

RFC Seraing moest in de tweede helft op zoek naar die gelijkmaker, maar had het alles behalve makkelijk tegen Essevee. De thuisploeg kreeg het ook nog wat moeilijker nadat Marvin Tshibuabua iets na een uur voetballen met rood van het veld werd gestuurd.

Dat leek echter voor motivatie te zorgen bij de Luikenaren, die stilaan toch gaatjes in de Zulte Waregemse defensie konden boren. Er kwamen enkele kleine kansjes en Essevee zag inmiddels ook Christian BrĂĽls van het veld verdwijnen met rood.

Er leek in het slot toch nog wat mogelijk voor Seraing en wist het ook toch nog te scoren. Net voor affluiten maakte Poaty er 1-1 van. De eindstand.